Noutăți

Proiect de educație ecologică: Împreună redăm viața planetei 

Marți, 4 iunie 2024, elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” din Drobeta Turnu Severin au organizat activități prin care au marcat Ziua Mondială a Mediului, care se celebrează anual pe 5 iunie, fiind marcată la nivel mondial. Activitățile s-au desfășurat în cadrul proiectului de educație ecologică „Împreună redăm viața planetei”, proiect este coordonat de Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, Colegiul Național „Traian”, Liceul Tehnologic „Decebal” și Școala Postliceală Sanitară.

Scopul proiectului este de a-i conștientiza pe tineri cu privire la importanța protecției mediului înconjurător, la efectele acțiunilor noastre asupra mediului și asupra schimbărilor climatice care ne afectează pe fiecare dintre noi.

Activitățile  derulate de elevi și profesori au inclus: Căutare de comori, în timpul căreia elevii cei 24 de elevi participanți au răspuns la întrebări legate de protecția mediului; Flash Mob, cu scopul de a-i conștientiza pe tineri cu privire la importanța protecției mediului; Concurs de desene și mesaje motivaționale cu tema Protecția mediului. În cadrul școlii s-a organizat o expoziție cu desenele și mesajele realizate de către elevi. Cei mai buni elevi la proba de Căutare de comori au fost premiați. Echipa de proiect a premiat și elevii care au realizat cele mai creative desene și care au scris cele mai interesante mesaje. Fiecare elev participant la activitate a primit din partea organizatorilor tricouri, medalii și diplome de participare.

Prin intermediul acestui proiect ne dorim să transmitem tuturor un mesaj de responsabilitate față de natură și să promovăm un mediu curat și sănătos.World's Largest Lesson: Acționează pentru limitarea schimbărilor climatice  

Elevii școlii noastre au participat la Cea mai mare lecție de lume: Acționează pentru limitarea schimbărilor climatice. Această lecție este desfășurată în cadrul inițiativei „World Largest Lesson” (Cea mai mare lecție din lume), programul derulat de Project Everyone. Inițiativa, ai cărei parteneri sunt UNICEF și UNESCO, promovează utilizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă în învățare, astfel încât copiii și tinerii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți.

Activitatea face parte din campania de promovare a acțiunilor de protejare a mediului și de conștientizare a efectelor produse de schimbările climatice - o campanie pentru copiii și tinerii care își exprimă opiniile cu privire la climă și educație ecologică și cu privire la dreptul lor de a avea acces la educație ecologică.


Lecție Națională: Prevenirea Bullying-ului în Mediul Școlar

În luna mai 2024, elevii școlii au participat la Lecția Națională: Prevenirea bullying-ului în mediul școlar.  Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Consolidarea sistemului național al programelor de educație parentală pentru dezvoltarea timpurie a copilului în Play Learning and Parenting Hubs și alte hub-uri educaționale, desfășurat cu sprijinul tehnic al UNICEF în România. 

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

LICEUL TEHNOLOGIC " LORIN SĂLĂGEAN ", în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului "'DOTAREA CU LABORATOARE INTELIGENTE A LICEULUI TEHNOLOGIC „LORIN SĂLĂGEAN”'", cod proiect F-PNRRSmartLabs-2023-1377, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ Pilonul VI.Politici pentru noua generație Componenta C15: Educație Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentrudigitalizarea educației Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ.

Proiectul se desfășoară în perioada DECEMBRIE 2023 - IANUARIE 2025, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 590.267,81 lei, fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene - Următoarea Generație UE.

Obiectivul general al proiectului este Creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar

Ziua Mondială a Sănătății Mintale, 2023

În  data de 10 octombrie 2023, la nivel mondial se marchează Ziua Mondială a Sănătății Mintale (ONU). Elevii au participat la activități specifice care au avut ca scop informarea și conștientizarea acestora cu privire la importanța sănătății mintale ca drept uman universal. 


Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului

9 octombrie - Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului

Elevii școlii noastre învață despre vicitmele Holocaustului și despre tragedia fără precedent în istoria umanității.


Ziua Europeană a Limbilor Străine, 2023

26 septembrie a fost declarată, începând cu anul 2001, ca Ziua Europeană a Limbilor Străine.

Elevii școlii noastre au marcat evenimentul printr-o serie de activități care au avut ca temă diversitatea lingvistică europeană.

Săptămâna Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

18 - 22 septembrie, Săptămâna Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă

Elevii școlii noastre au participat la activități educative din care au învățat despre sustenabilitate, dezvoltare durabilă și despre cum să se implice.

Let's Do It, Romania!, 2023

Dacă naturii îi e bine, și mie îmi e bine!

Cu aceste cuvinte în minte, voluntarii noștri au dat o mână de ajutor pentru a reda frumusețea naturii.

Let’s Do It, Romania, ediția 2023

Natura are prioritate!

Săptămâna Verde, 2023

Elevii și profesorii școlii au plantat copaci în parcul liceului. 


Învățăm să reciclăm și să sortăm deșeurile în mod corect.  


Ziua Internațională a Francofoniei, 2023

20 martie 2023 - Ziua Internațională a Francofoniei este marcată de elevii și profesorii școlii noastre prin activități specifice


Ziua Națională a Lecturii, 2023

Prilej de bucurie pentu elevii școlii noastre care au marcat Ziua Națională a Lecturii prin activități specifice


Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli 2023

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, ediția 2023, a fost marcată de elevii școlii nostre prin activități specifice


Ziua Culturii Naționale 2023

Ziua Culturii Naționale 2023 marchează 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, ocazie cu care profesorii Liceului Tehnologic „Lorin Sălăgean” au organizat diverse activități educaționale pentru elevi, care au avut ca temă viața și activitatea literară a marelui poet național. Elevii au recitat versuri scrise de Mihai Eminescu, au realizat desene, au vizionat filme și au vizitat expoziția de carte organizată la biblioteca școlii. 


Serbarea de Crăciun, ediția 2022

20 decembrie 2022, ziua în care holurile școlii au răsunat de colinde pe care le-au interpretat cu talent și dăruire elevii și profesorii școlii noastre. 


Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi

În perioada 13-16 decembrie 2022, elevii Liceului Tehnologic „Lorin Sălăgean” au participat la festivalul de colinde, datini și tradiții românești, „Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”, ediția a XIV-a. Activitatea este organizată de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.


Olimpiada Națională a Sportului Școlar 2022-2023

Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” a fost gazda etapei județene a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar - fotbal, licee, ediția 2022-2023.

Rezultatele echipei de la Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean”: 

ONSS - grupe Locul I U18

ONSS - grupe Locul I U16

ONSS - grupe Locul I U17 

ONSS - grupe Locul III U17 - faza zonală 


Săptămâna fructelor și legumelor donate

Fructele și legumele pe care elevii și profesorii școlii noastre le-au donat în cadrul „Săptămânii fructelor și legumelor donate” provin atât din colectare la nivelul liceului, cât și în urma unei acțiuni de igienizare-colectare de sticle de plastic prin predarea cărora  am primit produse. Acestea au fost donate Complexului de Servicii Sociale  pentru  Copii. 

Juvenes Translatores

În 2022, Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” a fost selectat pentru a treia oară să participe la concursul JUVENES TRANSLATORES - cel mai important concurs pentru tinerii translatori, organizat de Comisia Europeană. 

ABC-ul Educației Media 

„ABC-ul Educației Media” este tema atelierului de lucru organizat la Liceul Tehnologic Lorin Salagean, la care au participat profesori din județul Mehedinți.

Evenimentul este unul dintre cele 25 care se derulează la nivel național, sunt implementate de alumni ai Departamentului de Stat și fac parte din programul „Celebrating 25 years of strategic partnership”, care marchează 25 de ani de cooperare strategică între România și Statele Unite ale Americii.

Programul este ​sponsorizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și implementat de American Councils for International Education - Romania

Săptămânile eTwinning 2022

În cadrul Săptămânilor eTwinning 2022, elevii școlii noastre au primit 

Certificatul Național de Calitate, pe care l-au obținut în cadrul proiectului eTwinning „All we need is.., Art!”, derulat în parteneriat cu școli din Grecia, Lituania, Olanda și Republica Moldova. 

Climate of Change. Our Climate. Our Future 

Conferința „Climate of Change. Our Climate-Our Future. Noi suntem viitorul nostru” 

a reunit peste 100 de elevi, profesori și specialiști în domeniul protecției mediului 

pentru a trage un semnal cu privire la importanța protejării mediului. 

Ziua Europeană a Limbilor Străine

26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor Străine

O ocazie minunată pentru elevii școlii noastre de a învăța despre diversitatea culturală și lingvistică din Europa.

Let's Do It, Romania! 

Ziua de 24 septembrie 2022 i-a găsit pe voluntarii școlii noastre, elevi și profesori, participând activ la campania Let's Do It, Romania! Alături de alte zeci de voluntari, împreună au ecologizat Pădurea Crihala. Împreună facem lumea mai curată și mai bună! 

Deschiderea anului școlar 2022 - 2023

Pe 5 septembrie 2022, clopoțelul a sunat din nou pentru elevii și profesorii școlii noastre, care au participat la Festivitatea de deschidere a noului an școlar. Mult succes!  

Festivitatea de Absolvire, Promoția 2022

Pe 26 mai 2022, clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru elevii clasei a XII-a, care au fost sărbătoriți așa cum se cuvine, în cadrul Festivității de Absolvire, Promoția 2022. 

Zilele Liceului, Mai 2022

În perioada 20 - 26 mai 2022, Liceul Tehnologic „Lorin Slălăgean” a avut parte de zile de sărbătoare. Elevii și profesorii școlii au fost implicați în activități diverse pentru a marca aniversarea celor 52 de ani de existență ale acestei școli. 

Ziua Porților Deschise 

În luna mai 2022, elevi de la școli gimnaziale din municipiu și județ au vizitat liceul nostru și au aflat de la elevii și profesorii noștri cum este viața de „Licean la Sălăgean”. 

Târgul Ofertelor Educaționale - ediția 2022

Elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Lorin Sălăgean” au participat la ediția 2022 a Târgului Ofertelor Educaționale și au prezentat viitorilor liceeni oferta educațională a școlii pentru anul școlar 2022-2023. Mai mult, elevii și-au demonstrat măiestria în fața viitorilor colegi. 

Anti-bullying  

Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” este partener în cadrul proiectului „ABC Counseling Active Bullying Confronting in thr school counseling activity (ABC Consiliere- Confruntarea Activă a Bullyingului prin activitățile de consiliere desfășurate în școală)”. 

Proiectul este finanțat prin Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor din România, prin Granturile SEE Mecanismul Financiar  2014-2021 – proiecte din domeniul preuniversitar, cu elevii unității noastre.

Bullyingul din curtea Şcolii.pdf

Vive la Francophonie - ediția a V-a  

Elevii Liceului Tehnologic „Lorin Sălăgean” au participat la ediția a V-a a proiectului județean „Vive la Francophonie”, ediția a V-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți și Liceul Tehnologic „Decebal”. Proiectul a constat în realizarea unui concurs de creații ale elevilor și o expoziție online. Secțiunile concursului au fost: La francophonie des lettres, La Francophonie des arts, La francophonie géo-culturelle. 

Rezultatele elevilor noștri sunt: 

Murgilă Narcisa Karina, clasa  a XI-a A - Premiul I

Spârlea.Corina ,clasa a IX-a A - Premiul III

Ianăși Dorian Claudiu, clasa  a X-a A -  Premiul III

Dascălu Georgiana, clasa a XII-a C - Premiul III

Negrea Alexandra, clasa a IX-a A - Mențiune 

Fota-Hristea Eduard, clasa a IX-a A - Mențiune 

Olimpiada Națională a Sportului Școlar 2021 - 2022  

Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” a fost gazda etapei județene și a etapei zonale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar - fotbal, licee. Ediția 2021-2022

La eveniment au participat echipe din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș, 

Locul I a fost ocupat de echipa din Timiș, iar locul al II-lea a revenit echipei din județul Mehedinți.